Prăjitură cu ness

O prăjitură ceva mai specială este prăjitura cu ness. Gustul fin de ness este apreciat în special de iubitorii de cafea, care ştiu la ce să se aştepte ca gust, dar şi de cei care nu beau ness şi testează acum un gust nou.

Reţeta Prăjitură cu ness

1. Blatul

Ingrediente pentru blat

– 7 ouă
– 150 gr. zahăr
– 150 gr. nuci măcinate
– 2 linguri făină.

Prepararea blatului

Albuşurile se bat spumă, se pun pe rând zahărul, nucile măcinate, făina şi patru gălbenuşuri. Aluatul obţinut se coace în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină. La final blatul se pune la răcit.

2. Crema

Ingrediente pentru cremă

– 3 gălbenuşuri
– 7-8 linguri de zahăr farin
– 1 pachet de margarină
– 2-3 linguri de ness
– 50 gr. nuci coapte şi măcinate.

Prepararea cremei

Se amestecă toate ingredientele cremei, în ordinea: galbenuşurile, zahărul, margarina, nessul şi nucile. Crema obţinută se pune la rece.

Prăjitură cu ness – Mod de preparare

Odată pregătite cele 2 componente de mai sus, preparea prăjiturii cu ness devine foarte simplă. Peste blatul rece punem crema rece şi o întindem uniform sau tăiem blatul în două şi punem crema la mijloc. Se pune înapoi la rece pentru întărire.

Prăjitură cu ness

3. Glazura

Ingrediente pentru glazură

– 2-3 linguri cacao
– 5 linguri lapte
– 1 lingură oţet
– 1 lingură ulei
– 7 linguri zahăr
– 1 cubuleţ margarină.

Prepararea glazurii

Pentru glazură se freacă mai întăi margarina până iese apa din ea, apoi adăugăm şi amestecăm pe rând toate ingredientele de mai sus. Punem amestecul la fiert până se leagă, apoi îl lăsăm să se răcească puţin.

Scoatem prăjitura de la rece, turnăm şi întindem uniform glazura pe toată suprafaţa, apoi se pune iar la rece pentru întărire.Prăjitură cu ness publicat: 2020-06-27T10:05:38+03:00, actualizat: 2020-06-27T11:53:15+03:00 by Reţete începători