Ingrediente pentru Piftele
– 1 ceapă
– 1 cartof
– 1 vârf de cuţit de sare
– piper, usturoi
– 1 ou
– pesmet
– pătrunjel
– mărar
– 1/2 kg carne de porc tocată
– ulei.
Ingrediente pentru Sos
– 1 lingură de făină
– 1 lingură de ulei
– 2 linguri bulion.
Reţeta Piftele cu sos
Piftelele
Se amestecă ingredientele pentru piftele, se fac biluţe/discuri de mărimea dorită şi se trec prin făină. Punem uleiul în tavă şi introducem tava în cuptor. Când de încinge uleiul, punem piftelele pe alocuri şi le prăjim întorcându-le periodic cu grijă ca să nu se ardă, până ajung la rumeneala dorită.
Sosul
Facem un sos gustos astfel: punem uleiul la foc şi adăugăm făina amestecând continuu ca să nu se ardă, apoi adăugăm 2 căni de apă şi lăsăm puţin să fiarbă totul.
Piftele cu sos
Acum că totul este la îndemână, nu rămâne decât să adăugăm piftelele în sosul proaspăt preparat, să le mai ţinem 10 minute pe foc şi să adăugăm la final şi bulionul.
Piftelele cu sos se pot servi şi cu mămăliguţă, piure de cartofi, macaroane, orez etc.