Având la bază conceptul de straturi, de regulă din cartofi, vinete, carne şi roşii, musacaua este o mâncare extrem de delicioasă.
Iată o reţetă simplă de musaca cu cartofi, carne şi roşii, din care recunosc că nu prea râmane nimic pentru a doua zi, deoarece se consumă rapid şi cu mare poftă!
Ingrediente
– 1 kg. carne tocată
– 5-6 cartofi mari
– 3 cepe
– 1 legătură mărar
– 3 roşii mari
– 2 ouă pentru compoziţie
– 2 ouă pentru suprafaţă
– sare
– piper.
Musaca – Mod de preparare
Amestecăm carnea tocată cu ceapa, cu ouăle bătute şi cu mărarul tocat fin. Adăugăm în compoziţie sare şi piper după gust, apoi amestecăm iar pentru omogenizare. Cartofii se curătă, se spală şi se taie felii.
Într-o tavă unsă cu margarină se pune mai întâi un strat de cartofi, apoi compoziţia de carne, deasupra un alt strat de cartofi, iar ultimul strat va fi format din roşiile tăiate felii. Se pune tava în cuptor la copt. După 40 de minute se toarnă deasupra ouăle bătute bine şi se mai ţine în cuptor încă 5 minute până se încheagă frumos suprafaţa tăvii.