Musaca

Musacaua este un alt fel de mâncare pe care îl gătesc întotdeauna cu mare plăcere.

Ingrediente

– 1 kg. carne tocată
– 5-6 cartofi mari
– 3 cepe
– 1 legătură mărar
– 3 roşii mari
– 2 ouă pentru compoziţie
– 2 ouă pentru uns
– sare
– piper

Carnea tocată se amestecă cu ceapa, cu ouăle bătute, cu mărarul tocat fin, cu sare şi piper după gust. Cartofii se curătă, se spală şi se taie felii. Într-o tavă unsă cu margarină se pune mai întâi un rând de cartofi, apoi compoziţia de carne, deasupra un alt rând de cartofi, iar ultimul rând va fi format din roşiile tăiate felii. Se baga tava în cuptor. După 40 de minute, se toarnă deasupra ouăle bătute bine şi se mai bagă la cuptor încă 5 minute până se încheagă oul.

Musaca publicat: 2013-07-25T11:40:07+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători