Meniu masă festivă No.2

Atunci când sărbătorim diverşi Sfinţi, de obicei ne gândim la o masă festivă – să-i zicem aşa – medie. Iată meniul pe care adesea îl pregătim în asemenea ocazii:

Aperitiv

Ca aperitiv am pus pe masă, tăiate bucăţele, următoarele:
brânză telemea
ceapă verde
ceapă roşie
salată verde
ardei gras
ridichi.

De asemenea am preparat şi completat cele de mai sus cu:
piftele
icre
măsline.

ceapa-verde-rosie-masline-branza

O ţuică de casă a fost mai mult decât binevenită în timpul aperitivului.

Felul întâi

Pentru felul întâi am făcut:
ciorbă de perişoare.

Ciorba desigur am servit-o proaspătă şi aburindă.

Felul doi

Pentru felul doi am făcut:
sarmale în foi de varză.

Desigur, pentru ca garnitura să fie completă, lângă sarmale am pregătit:
mămăliguţă
smântână
ardei iute.

Desertul

Pentru un desert simplu şi de efect am pregătit:
cozonac
tort savarină.

Tort savarină

Tortul este întotdeauna apreciat, fiind plin de fructe, uşor şi răcoritor.


Meniu masă festivă No.2 publicat: 2019-12-23T07:17:37+03:00, actualizat: 2019-12-23T08:59:33+03:00 by Reţete începători