Atunci când sărbătorim diverşi Sfinţi, de obicei ne gândim la o masă festivă – să-i zicem aşa – medie. Iată meniul pe care adesea îl pregătim în asemenea ocazii:
Aperitiv
Ca aperitiv am pus pe masă, tăiate bucăţele, următoarele:
– brânză telemea
– ceapă verde
– ceapă roşie
– salată verde
– ardei gras
– ridichi.
De asemenea am preparat şi completat cele de mai sus cu:
– piftele
– icre
– măsline.
O ţuică de casă a fost mai mult decât binevenită în timpul aperitivului.
Felul întâi
Pentru felul întâi am făcut:
– ciorbă de perişoare.
Ciorba desigur am servit-o proaspătă şi aburindă.
Felul doi
Pentru felul doi am făcut:
– sarmale în foi de varză.
Desigur, pentru ca garnitura să fie completă, lângă sarmale am pregătit:
– mămăliguţă
– smântână
– ardei iute.
Desertul
Pentru un desert simplu şi de efect am pregătit:
– cozonac
– tort savarină.
Tortul este întotdeauna apreciat, fiind plin de fructe, uşor şi răcoritor.