Mâncare de fasole cu cârnaţi

Facem ce facem şi inevitabil ne întoarcem la fasole, respectiv la fasolea cu costiţă, cârnaţi, afumături, morcovi, ceapă, roşii, dafin etc.

Deşi tradiţională de ziua Marii Uniri, cred că nu putem aştepta mereu până atunci, aşadar o vom face oricând ne este pofta de ea. Iată o reţetă simplă de fasole cu cârnaţi, un felul doi uşor de făcut, care merge foarte bine cu murături.

Ingrediente

– 500 gr. fasole
– 3-4 cârnaţi
– 2-3 foi dafin
– 2 cepe
– 1 lingură făină
– 2 linguri bulion.

Mâncare de fasole cu cârnaţi – Mod de preparare

Dacă fasolea nu este de anul acesta o punem de cu seară la înmuiat. Aşadar curătăm fasolea, o spălăm bine şi o punem într-un vas cu apă cât să acopere toate boabele.

Într-o cratiţă punem fasolea la fiert. Primele 3 ape le schimbăm întotdeauna ca să nu avem dureri de stomac. Separat în altă cratiţă tăiem şi călim ceapa, apoi o adăugăm peste fasole. În aceeaşi cratiţă în care am călit ceapa punem puţin ulei şi făina, facem un rântaş, adăugăm bulionul şi turnăm totul în vasul cu fasole.

Mâncare de fasole cu cârnaţi

Tăiem cârnaţii rondele şi îi prăjim. Când fasolea este fiartă adăugăm cârnaţii şi foile de dafin. Nu putem concepe fasolea cu cârnaţi fără câteva murături alături, precum gogonele, conopidă, castraveţi muraţi.Mâncare de fasole cu cârnaţi publicat: 2020-03-07T06:49:20+02:00, actualizat: 2020-03-07T07:12:48+02:00 by Reţete începători