Mâncare de fasole cu cârnaţi

Un felul doi uşor, la această mâncare nu îmi lipsesc murăturile.

Ingrediente

– 500 grame fasole
– 3-4 cârnaţi cabanos
– 2-3 foi dafin
– 2 cepe
– 1 lingură faină
– 2 linguri bulion

Dacă fasolea nu este de anul acesta o punem de cu seară la înmuiat. Se curăţă, se spală şi se pune într-un castron cu apă cât să acopere fasolea.

Într-o cratiţă se pune fasolea la fiert, primele 3 ape le schimb întotdeauna ca să nu avem dureri de stomac. Separat în altă cratiţă se taie şi se căleşte ceapa şi se adaugă peste fasole. În aceeaşi cratiţă în care am călit ceapa se adaugă puţin ulei şi făină, se face un rântaş, se adaugă bulionul şi se toarnă în fasole. Tăiem cârnaţii rondele şi îi prăjim. Când fasolea este fiartă se adaugă cârnaţii şi foile de dafin. Aşa cum am mai spus şi la începutul reţetei, nu îmi lipsesc murăturile.

Mâncare de fasole cu cârnaţi publicat: 2013-04-23T10:49:20+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători