Mămăligă cu brânză şi smântână

Ştiu că mămăliga pe cât este de banală nu iese bine la toată lumea mereu, dar credeţi-mă dacă veţi respecta cantităţile nu veţi da greş niciodată. La început şi eu am greşit-o, acum sunt expertă 🙂

Ingrediente

– 500 gr. mălai
– 2 linguri ulei
– 500 ml apă
– sare
– 200 gr. brânză sărată
– 400 gr. smântână

Mămăligă cu brânză şi smântână 1

Într-un ceaun fierbem apa cu sarea până dă în clocot, apoi adaugăm uleiul. Cernem mălaiul şi îl turnăm pe tot odată, facem apoi cu făcăleţul două moviliţe şi îl lăsăm aşa la fiert 20-25 minute.

Mămăligă cu brânză şi smântână 2

După aceste minute începem să amestecăm cu făcăleţul spre pereţii ceaunului ca să nu se facă cocoloaşe. Între timp pregătim o farfurie întinsă şi răsturnăm mămăliga. Se serveşte cu smântână şi cu brânză sărată alături.


Mămăligă cu brânză şi smântână publicat: 2013-11-01T17:37:50+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători