Idei pentru un mobilier de bucătărie personalizat

Mobilierul de bucătărie personalizat

Una dintre plăcerile vieţii de zi cu zi este să găteşti într-un spaţiu utilat modern şi amenajat integral pe placul tău. Crearea acestui spaţiu însă trebuie să pornească întâi de la tine, adică să-ţi doreşti şi să depui un mic efort pentru a-ţi duce visul la realitate proiectând şi comandând în final un mobilier de bucătărie complet personalizat. Rezultatul te va satisface în schimb zilnic, pe termen foarte lung!

Odată ce v-aţi decis să faceţi o mobilă de bucătărie personalizată pe comandă ţineţi cont că pentru această încăpere a locuinţei trebuie să alegeţi feronerie de calitate şi materiale ceva mai solide şi mai rezistente.

Aici veţi petrece o mare parte din timp şi, aşa cum bine ştiţi, în bucătărie condiţiile sunt mai vitrege iar modul de utilizare este mult mai intens decât în alte încăperi.

Mobilier de bucătărie

Paleta coloristică

Nu trebuie să aveţi nicio reţinere în a alege culorile pentru că astăzi paleta coloristică este extrem de variată şi vă permite cele mai potrivite sau îndrăzneţe asortări cu gresia şi faianţa, sau cu aparatele şi accesoriile din bucătărie.

Mobilă de bucătărie pe comandă

Ergonomia spaţiului

Ergonomia este principalul şi cel mai complicat aspect al proiectării. Spaţiul existent trebuie să fie împărţit întâi în linii mari apoi definitivat prin măsurători exacte. Pentru o optimizare cât mai eficientă a spaţiului este bine să vă gândiţi la mai multe variante şi să o alegeţi în final pe cea mai convenabilă, sau să cereţi ajutorul meseriaşilor experimentaţi. Un asemenea mobilier de bucătărie personalizat poate fi comandat de exemplu la MobilaKoncept, iar după ce trimiteţi schiţele şi detaliile proiectului un reprezentant va face măsurătorile exacte şi finale la domiciliul dumneavoastră.

Mobilier de bucătărie personalizat

Accesoriile bucătăriei

Cel mai plăcut aspect rămâne însă accesorizarea mobilei şi găsirea soluţiilor de organizare pentru bucătărie. La mobila pe comandă, adăugarea accesoriilor se poate face mai uşor pentru că mobila se va proiecta ţinând cont din timp de accesoriile dorite.

Sisteme servo-drive

Sistemele servo-drive de exemplu vă pot încânta prin silenţiozitate la fiecare deschidere a sertarelor. În acest caz, mânerele ce adesea ne incurcă nu mai sunt necesare şi pot fi eliminate iar deschiderea sertarelor se va efectua automat printr-o simplă apăsare pe suprafaţa sertarului dorit cu mâna, şoldul, piciorul sau genunchiul, fără a vă mai apleca şi fără a vă face griji dacă aveţi mâinile ocupate.

Sisteme servo-drive - Coşuri Jolly

Coşuri Jolly, Sisteme de colţ

Coşurile Jolly se pot comanda astfel încât să ocupe spaţii foarte înguste pe verticală.

Sistemele de deschidere pe colţ pot fi adaptate pentru a se realiza sertare foarte ingenioase ce vor ocupa la maxim spaţiile greu accesibile sau inutilizabile în alte moduri clasice.

Prize retractabile

Prizele retractabile multiple ne încântă prin aspect şi utilitate. Nu trebuie decât să tragi de un capac şi vei avea imediat acces la câteva prize speciale de la care poţi alimenta ocazional diverse aparate de bucătărie. După conectare acestea se împing la loc şi dispar, rămânând doar cablul şi nimic altceva.

Sisteme deschidere pe colţ - Prize retractabile

Coş de gunoi, Organizatoare speciale

Coşul de gunoi poate fi montat astfel încât să fie ascuns şi prevăzut cu un mecanism de ridicare a capacului la deschiderea unei uşi, respectiv de coborâre a capacului la închiderea compartimentului.

Ordinea în sertare nu poate fi păstrată decât cu organizatoare speciale.

Organizatoare - Sisteme iluminare cu LED

Sisteme de amortizare, Sisteme de iluminare

Dacă veţi elimina şocurile şi zgomotele neplăcute utilizând sisteme de amortizare pentru uşi şi sertare, şi veţi monta în locurile dorite sisteme de iluminare cu LED, atunci cu siguranţă mobilierul de bucătărie personalizat va tinde spre perfecţiune şi veţi avea cu adevărat o bucătărie unică!



Idei pentru un mobilier de bucătărie personalizat publicat: 2022-02-26T07:57:22+02:00, actualizat: 2022-02-26T09:32:26+02:00 by Reţete începători