Idei de aranjare a unei mese festive

Ce poate fi mai plăcut într-o vizită decât să fii bine primit şi să te aşezi mai apoi la o masă frumos aranjată. E drept gazda va avea ceva de muncă în plus dar impresia lăsată merită întreg efortul!

Vă aflaţi în personajul gazdei? Aranjarea simetrică, ordonarea, alinierea, aplicarea de inovaţii în aranjarea mesei festive şi chiar oferirea de mici cadouri musafirilor, toate acestea vor avea un efect garantat. Şi de unde ne putem inspira mai bine şi aplica pe micile noastre mese decât de la maeştrii profesionişti ce-şi expun talentul pe mesele marilor petreceri şi evenimente.

Indiferent pe cine aveţi ca invitaţi la masă, faceţi ceva în plus pe placul acestora, pentru că musafirii trebuie neapărat să vă laude! Iată câteva sfaturi şi idei…

Idei de aranjare a unei mese festive (1)

Sfat 1: În funcţie de tema şi tipul petrecerii, masa festivă trebuie organizată corespunzător. De exemplu, dacă e vorba de o petrecere aniversară sau de Revelion, atunci vom face un aranjament pentru distracţie şi voie bună, însă de Crăciun vom pregăti o masă liniştită deoarece accentul este pus pe familie.

Idei de aranjare a unei mese festive (2)

Sfat 2: În funcţie de ocazia cu care organizaţi masa festivă, alegeţi culorile potrivite pentru faţa de masă, decoraţiuni şi ustensilele folosite.

Idei de aranjare a unei mese festive (3)

Sfat 3: Alegeţi de preferat două culori predominante pentru a nu încărca vizual masa, având în vedere că aceasta va fi plină cu diverse decoraţiuni şi feluri de mancare.

Idei de aranjare a unei mese festive (4)

Sfat 4: Pentru masa de Crăciun puteţi alege combinaţii de verde şi rosu, roşu şi auriu sau roşu şi alb. Pentru masa de Paste puteţi opta pentru combinaţii de verde cu galben sau roşu cu galben ori roz pal.

Idei de aranjare a unei mese festive (5)

Sfat 5: Faceţi din timp inventarul tuturor obiectelor ce vor fi aşezate pe masă (farfurii, pahare, tacâmuri, ornamente) şi imaginaţi-vă sau chiar exersaţi cum le veţi aranja pe masă pentru a nu avea surprize în ultimul moment.

Idei de aranjare a unei mese festive (6)

Sfat 6: Fiţi creativi şi daţi o notă personală aranjamentelor şi decoraţiunilor. De exemplu: de Paşte puteţi pune un coşuleţ cu ouă şi figurine în formă de iepuraşi, iar de Crăciun puteţi pune tacâmurile în mici şosete tradiţionale, ca cele roşii pentru cadouri.

Idei de aranjare a unei mese festive (7)

Sfat 7: Puteţi decora masa cu: lumânări, ornamente florale, sfeşnice, vase cu flori, decoraţiuni naturale de brad, ornamente din sticlă transparentă, iar dacă spaţiul vă permite puteţi pune în centrul mesei o piesă principală de decor. Nu uitaţi bineînţeles de cadouri…Idei de aranjare a unei mese festive publicat: 2021-12-18T07:06:28+02:00, actualizat: 2021-12-18T09:34:37+02:00 by Reţete începători