În afară de gomboţii mari cu prune se pot face şi unii micuţi cu brânză dulce. Aveţi grijă însă, la nevoie, să multiplicaţi cantităţile astfel încât să ajungă la toată lumea… pe săturate!
Iată reţeta de gomboţi cu brânza dulce în urma căreia veţi obţine rapid un desert semi-dulce şi săţios.
Reţeta Gomboţi (găluşte cu brânză dulce)
1. Ingrediente
– 1 pachet de brânză dulce
– 2 ouă
– 2-3 linguri de griş
– făină
– pesmet
– 1 lingură de zahăr.
2. Gomboţi (găluşte cu brânză dulce) – Mod de preparare
Se amestecă brânza dulce cu ouăle, cu grişul şi făina. Se fac gomboţii mici ca nişte biluţe de 3-4 cm. Se pune apa cu sare la fiert, iar când fierbe se adaugă gomboţii şi se dă focul mic pentru a-i fierbe astfel 10 minute.
Într-o cratiţă cu ulei se prăjeşte pesmetul cu o lingură de zahăr. Se iau găluştele se trec prin acest amestec şi se mai adaugă zahăr după preferinţă. Se servesc de felul lor reci. Poftă bună!