Gomboţi (găluşte cu brânză dulce)

În afară de gomboţii mari cu prune se pot face şi unii micuţi cu brânză dulce.

Aveţi grijă însă, la nevoie, să multiplicaţi cantităţile astfel încât să ajungă la toată lumea… pe săturate!



Iată reţeta de gomboţi cu brânza dulce în urma căreia veţi obţine rapid un desert semi-dulce şi săţios.


I. Reţeta Gomboţi (găluşte cu brânză dulce)


1. Ingrediente


a) 1 pachet brânză dulce;

b) 2 ouă;

c) 2-3 linguri griş;



d) făină;

e) pesmet;

f) 1 lingură zahăr;

g) sare.


2. Gomboţi (găluşte cu brânză dulce) – Mod de preparare


1. întindem brânza dulce;

2. adăugăm ouăle;

3. adăugăm grişul;



4. adăugăm făina;

5. le amestecăm bine;


6. facem gomboţi mici, ca nişte biluţe de 3-4 cm;


7. punem apa la fiert;

8. adăugăm în apă puţină sare;



9. când fierbe apa, adăugăm gomboţii;

10. fierbem gomboţii la foc mic timp de 10 minute;


11. pregătim o cratiţă cu ulei;

12. punem în cratiţă pesmetul;

13. adăugăm o lingură de zahăr;

14. prăjim pesmetul;



15. trecem găluştele prin pesmetul prăjit;

16. adăugăm zahăr peste gomboţi, după preferinţă.


Gomboţii se servesc calzi, dar la fel de gustoşi sunt şi reci.

Poftă bună!



Aşa arată gomboţii cu brânză dulce

Gomboţi cu brânză dulce


Etichete

– Gomboţi cu brânză dulce; găluşte cu brânză dulce; găluşte cu brânză de vaci şi pesmet; gomboţ cu brânză; găluşte cu brânză de vaci şi griş.




Gomboţi (găluşte cu brânză dulce) publicat: 2023-11-02T10:33:16+02:00, actualizat: 2025-02-28T11:34:52+02:00 by Reţete începători