Gogoaşa, desertul binecunoscut pe glob, pare să nu se demodeze niciodată. Se prepară migălos prin prăjirea aluatului de făină, în diverse forme după bunul plac (inele, sfere, discuri, împletituri etc.) şi se servesc cu zahăr pudră, gem, dulceaţă, finetti, bombonele, glazură etc. Iată o reţetă de gogoşi foarte simplă.
Ingrediente
– 500 gr. făină
– 1 pacheţel de drojdie
– 1 praf de sare
– 2 plicuri zahăr vanilat
– 1 lingură rom
– 1 1/2 căni de lapte
– 2 ouă
– 200 gr. zahăr farin.
Gogoşi – Mod de preparare
Pentru a face nişte gogoşi bune trebuie să cernem întotdeauna făina. Într-un castron punem făina cernută, facem o gaură în mijloc şi adăugăm ouăle. În lapte înmuiem drojdia şi o adăugăm peste ouă. Se adaugă şi restul ingredientelor şi începem frământatul, după care lăsăm aluatul la crescut cam o oră.
Punem într-un ceaun ulei la încins şi adăugăm gogoşile cu o lingură mare. Avem grijă să le întoarcem periodic ca să nu se ardă. După ce le prăjim le pudrăm cu zahăr farin.