Frigărui din piept de pui cu legume

Se întrevede un nou grătar şi nu mai ştiţi ce să puneţi pe el? Iată o idee ce necesită un pic de migălit însă răsplata va fi pe măsură, adică mă refer la gustul unic al cărniţei fragede de piept de pui, ce împrumută uşor gustul legumelor ce mustesc pe grătar, al roşiei sau ardeiului din stânga şi al cepei roşii din dreapta …

Reţeta este foarte simplă. Pentru a găti pe grătar câteva frigărui din piept de pui sunt necesare următoarele:

– 1 piept de pui
– 2 cepe (albe sau roşii)
– 2 roşii
– 1 ardei gras (galben) sau capia
– opţional: câteva ciuperci, 1 dovlecel, 2 cartofi
– ulei, sare, piper
– beţişoare pentru frigărui.

Pregătirea componentelor: tăiem mai întâi carnea de pui în cubuleţe, apoi tăiem legumele în straturi subţiri şi înguste, ţinându-se cont ca străpungerea lor să se poată face în coajă sau într-o zonă mai tare. Condimentăm carnea, o dăm prin ulei şi suntem gata pentru a începe construirea frigăruilor.

Frigarui-01

Adăugăm pe beţele din lemn sau din inox câte un cubuleţ de piept de pui, alternativ cu 1-2 straturi de ceapă tăiată subţire, o felie de roşie, o felie de ardei, şi după preferinţe, câte o felie de dovlecel, o ciupercă, o felie de cartof, toate de dimensiuni apropiate. Când grătarul este încins, adăugăm frigăruile şi le rotim periodic cu mare grijă până la rumeneala dorită. La final vom savura o delicatesă cu multiple gusturi laolaltă!

Frigărui din piept de pui cu legume publicat: 2015-08-04T08:48:08+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+00:00 by Reţete începători