Fasole cu coastă afumată şi tarhon

Acum încă o reţetă învăţată de la soacra mea.

Ingrediente

– 2 căni fasole
– 1 cartof
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 400 gr. coastă afumată
– 1 lingură faină
– 1 lingură ulei
– 5-6 fire tarhon
– 2-3 linguri oţet

Se pune de cu seară fasolea la înmuiat. Într-o oală se pun la fiert: apa, fasolea, coasta afumată şi legumele tăiate mărunt.

Fasole cu coastă afumată şi tarhon

Când toate au fiert, separat se face un rântaş din faină şi ulei şi se adaugă în oala cu fasole mestecând continuu. Se toacă tarhonul, se adăugă în fasole şi se acreşte cu oţet după gust.

Fasole cu coastă afumată şi tarhon publicat: 2013-05-30T14:41:31+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători