Clătite

Am avut poftă de ceva dulce, iată la ce m-am gândit … rapid şi uşor.

Ingrediente

– 1 ceaşcă făină
– 2 ouă
– 1 pahar de lapte
– un praf de sare
– 2 linguriţe de zahăr
– 2 linguriţe de ulei
– 1 ceşcută de ulei pentru uns tigaia
– gem, dulceaţă sau finetti

Făina se pune întru-un castron, se face loc la mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă sarea, laptele şi zahărul. Se bate compoziţia bine cu o furculiţă până se desfac toate cocoloaşele, se mai adaugă 2 linguriţe de ulei şi se amestecă întruna. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Se pune o tigaie cu coadă să se înfierbânte, când este fierbinte cu un polonic se toarnă compoziţia în tigaie şi se roteşte tigaia să acopere toată suprafaţa. Când clătita s-a rumenit, cu un vârf de cuţit se întoarce şi se coace şi pe cealaltă parte. Se fac pe rând toate clătitele punându-le într-o farfurie una peste alta. Când toate sunt gata se umplu cu ce dorim noi: gem, dulceaţă sau finetti şi se presară cu zahăr.


Clătite publicat: 2013-04-10T09:49:55+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători