Salata de ciuperci cu maioneză este un aperitiv uşor, care se face repede şi se consumă la fel de repede, mai ales atunci când este rece, tocmai scoasă din frigider!
Ingrediente
– 2 cutii de ciuperci
– 3 gălbenuşuri
– 300 ml ulei
– 1 linguriţă de zeamă de lămâie.
Prepararea maionezei
Punem gălbenuşurile într-un castron, apoi adăugăm un pic din zeama de lămâie şi un praf de sare. Le amestecăm cu o lingură de lemn, apoi începem să turnăm uleiul, picătură cu picătură. Frecăm continuu compoziţia şi din când în când mai adăugăm câte un strop din zeama de lămâie rămasă.
Ciuperci cu maioneză – Mod de preparare
După ce am terminat maioneza ne ocupăm de ciuperci.
Spălăm ciupercile foarte bine şi le tăiem mărunt. Amestecăm ciupercile cu maioneza preparată şi tot ce mai rămâne de făcut este să gustăm dacă este destul de sărată. Se pune la frigider si se consumă rece.