Ciorba de salată este o ciorbă uşoară, de sezon, apreciată mult pentru că se poate consuma şi rece. Iată o reţetă delicioasă completată cu ou, slănină şi usturoi.
Ingrediente
– 2 salate
– 3-4 căţei usturoi
– 2 ouă
– 200 gr. slănină
– 2 linguri oţet
– 1 lingură făină.
Ciorbă de salată – Mod de preparare
Se curăţă usturoiul, se spală bine salata, foaie cu foaie, şi se taie mărunt. Se pun într-o oală cu apă pe aragaz, se adaugă sare şi se fierb cam 30 minute.
Tăiem slănina mărunt şi o punem la prăjit separat într-o altă cratiţă, amestecând continuu să nu se ardă. Păstrăm un gălbenuş, iar restul ouălelor se bat şi se toarnă peste slănină. Se adaugă amestecul în ciorba de salată.
Separat într-un castron se pun 1 gălbenuş de ou, 1 lingură de faină, 2 linguri de oţet şi se bat bine până se face un aluat. Când ciorba este gata, se dă de pe foc şi se adaugă acest aluat, amestecând continuu.