Ciorbă de salată

Începem cu ceva uşor, o ciorbică ce se face repede şi nu necesită mult efort.

Ingrediente

– 2 salate
– 3-4 căţei usturoi
– 2 ouă
– 3 bucăţi de slănină
– 2 linguri de oţet
– 1/2 lingură de faină

Spălam bine salata, foaie cu foaie, curăţăm usturoiul şi punem apa la fiert într-o oală. Se taie salata mărunt şi se fierbe circa 30 minute. Separat într-o altă cratiţă se pune la foc slănina tăiată mărunt şi cele 2 ouă. Păstrăm un gălbenuş care se freacă cu 2 linguri de oţet şi 1/2 lingură de faină. Când ciorba este gata se dă de pe foc şi se adaugă acest aluat, amestecând continuu.


Ciorbă de salată publicat: 2013-03-19T13:00:43+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:41+00:00 by Reţete începători