Ciorbă de salată

Ciorba de salată este o ciorbă uşoară, de sezon, apreciată mult pentru că se poate consuma şi rece. Iată o reţetă delicioasă completată cu ou, slănină şi usturoi.

Ingrediente

– 2 salate
– 3-4 căţei usturoi
– 2 ouă
– 200 gr. slănină
– 2 linguri oţet
– 1 lingură făină.

Ciorbă de salată – Mod de preparare

Se curăţă usturoiul, se spală bine salata, foaie cu foaie, şi se taie mărunt. Se pun într-o oală cu apă pe aragaz, se adaugă sare şi se fierb cam 30 minute.

Tăiem slănina mărunt şi o punem la prăjit separat într-o altă cratiţă, amestecând continuu să nu se ardă. Păstrăm un gălbenuş, iar restul ouălelor se bat şi se toarnă peste slănină. Se adaugă amestecul în ciorba de salată.

Ciorbă de salată

Separat într-un castron se pun 1 gălbenuş de ou, 1 lingură de faină, 2 linguri de oţet şi se bat bine până se face un aluat. Când ciorba este gata, se dă de pe foc şi se adaugă acest aluat, amestecând continuu.


Ciorbă de salată publicat: 2020-04-11T10:00:43+03:00, actualizat: 2020-04-11T11:12:46+03:00 by Reţete începători