La noi în familie ciorbele fac legea, iar ciorba de perişoare ocupă primul loc în topul preferinţelor.
Această veche ciorbă tradiţională românească este uşor de pregătit şi este foarte gustoasă.
Oricând treci pe lângă o bucătărie unde se face ciorbă de perişoare, te gândeşti instant la gustul:
a) biluţelor de carne tocată;
b) acrelii;
c) verdeţii.
Să nu mai vorbim de mirosul ciorbei de perişoare care este irezistibil!
I. Reţeta Ciorbă de perişoare
1. Perişoarele
1.1. Ingrediente
a) 500 g carne de porc tocată;
b) 1 ou;
c) 1 ceapă;
d) 2 linguri orez;
e) sare;
f) piper.
1.2. Perişoare – Mod de preparare
1. amestecăm toate ingredientele pentru perişoare;
2. facem perişoarele rotunde ca nişte biluţe mici.
2. Ciorba de perişoare
2.1. Ingrediente
a) 1 coastă neafumată;
b) 1/2 rădăcină ţelină;
c) 2 morcovi;
d) 4 cartofi;
e) 3 roşii;
f) 1 ceapă;
g) 1 legătură leuştean verde;
h) 1 litru borş;
i) 2 linguri ulei.
j) sare;
k) piper;
l) 1 litru apă.
2.2. Ciorbă de perişoare – Mod de preparare
1. spălăm coasta;
2. tăiem coasta;
3. punem coasta la fiert;
4. luăm spuma de deasupra fierturii;
5. adăugăm ţelina tocată mărunt;
6. adăugăm morcovii tocaţi mărunt;
7. adăugăm ceapa tocată mărunt;
8. adăugăm cartofii tocaţi mărunt;
9. lăsăm totul să fiarbă bine;
10. fierbem borşul separat;
11. strecurăm borşul;
12. adăugăm borşul în ciorbă;
13. tăiem roşiile mărunt;
14. adăugăm roşiile în ciorbă;
15. adăugăm perişoarele la fiert în ciorbă;
16. tocăm mărunt leuşteanul;
17. la final adăugăm leuşteanul în ciorba de perişoare;
18. punem sare şi piper după gust.
Poftă bună!