Ciorbă de perişoare

La noi în familie ciorbele fac legea, iar ciorba de perişoare ocupă primul loc în topul preferinţelor.

Această veche ciorbă tradiţională românească este uşor de pregătit şi este foarte gustoasă. Iată reţeta:

Pentru perişoare

Ingrediente

– 500 gr. carne de porc tocată
– 1 ou
– 1 ceapă
– 2 linguri orez
– sare
– piper.

Perişoare – Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru perişoare şi se fac biluţe mici.

Pentru ciorbă

Ingrediente

– 1 coastă neafumată
– o jumătate de rădăcină ţelină
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– sare
– piper
– 4 cartofi
– 3 roşii
– 1 litru borş
– 1 legătură leuştean verde
– 1 litru apă
– 2 linguri ulei.

Ciorbă de perişoare – Mod de preparare

Întâi spălăm coasta, o tăiem şi o punem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm legumele tocate mărunt: ţelina, morcovii, ceapa şi cartofii. Lăsăm totul să fiarbă bine.

Ciorbă de perişoare

Adăugăm borşul (care a fost fiert separat şi strecurat) şi roşiile tăiate mărunt (fără seminţe). Este rândul perişoarelor să fie puse apoi la fiert în ciorbă. La final tocăm mărunt leuşteanul şi îl adăugăm în ciorba de perişoare.


Ciorbă de perişoare publicat: 2020-03-21T10:00:11+03:00, actualizat: 2020-03-21T11:40:45+03:00 by Reţete începători