Ciorbă de perişoare

La noi în familie ciorbele fac legea, iar ciorba de perişoare ocupă primul loc în topul preferinţelor. Această veche ciorbă tradiţională românească este uşor de pregătit şi este foarte gustoasă. Iată reţeta:

Pentru perişoare

Ingrediente

– 500 gr. carne de porc tocată
– 1 ou
– 1 ceapă
– 2 linguri orez
– sare
– piper

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru perişoare şi se fac biluţe mici.

Pentru ciorbă

Ingrediente

– 1 coastă neafumată
– o jumătate de rădăcina ţelină
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– sare
– piper
– 4 cartofi
– 3 roşii
– 1 litru borş
– 1 legătură leuştean verde
– 1 litru apă
– 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Ciorba-de-perisoare

Întâi spălăm coasta, o tăiem şi o punem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm legumele tocate mărunt: ţelina, morcovii, ceapa şi cartofii. Lăsăm să fiarbă bine. Adăugăm borşul (care a fost fiert separat şi strecurat) şi roşiile tăiate mărunt (fără seminţe). Este rândul perişoarelor să fie puse la fiert în ciorbă. La final se toacă mărunt leuşteanul şi se pune în ciorbă.

Ciorbă de perişoare publicat: 2014-08-28T11:00:11+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători