Ciorba de dovlecei este o ciorbă uşoară, cu multe legume în componenţă. Vedeta însă de data aceasta este dovlecelul!
Iată mai jos o reţetă simplă ce poate fi desigur completată după preferinţe cu diverse ingrediente şi condimente precum smântână, ouă, piper, boia etc.
Reţeta Ciorbă de dovlecei
Ingrediente
– 2 dovlecei
– 2 cepe
– 1 morcov
– 1 ţelină
– 1 păstârnac
– 2 linguri de orez
– 1 legătură pătrunjel
– 1 cană suc de roşii
– 1-2 căni de borş (după gust)
– 1 legătură leuştean
– sare
– 2 linguri ulei.
Ciorbă de dovlecei – Mod de preparare
Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie mărunt şi se pun la fiert (mai puţin dovlecelul) într-o oală cu sare şi puţin ulei. Între timp se lasă orezul la înmuiat în apă călduţă.
Când au fiert legumele se adaugă orezul, dovleceii şi sucul de roşii. Când sunt toate fierte se adaugă patrunjelul şi leuşteanul tocate fin şi borşul fiert în prealabil.
Ciorba de dovlecei se consumă caldă, dar la fel de bine aceasta poate fi şi răcoritoare atunci când se manâncă rece.