Ciorbă de dovlecei

Ciorba de dovlecei este o ciorbă uşoară care se poate mânca şi rece.

Ingrediente

– 2 dovlecei
– 2 cepe
– 1 morcov
– 1 ţelină
– 1 păstârnac
– 2 linguri de orez
– 1 legătură pătrunjel
– 1 cană suc de roşii
– 1-2 căni de borş (după gust)
– 1 legătură leuştean
– sare
– 2 linguri ulei

Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie mărunt şi se pun la fiert într-o oală cu sare şi puţin ulei. Între timp se lasă orezul la înmuiat în apă călduţă. Când au fiert legumele se adaugă orezul, dovleceii şi sucul de roşii. Când sunt toate fierte se adaugă patrunjelul şi leuşteanul tocate fin şi borşul fiert în prealabil.


Ciorbă de dovlecei publicat: 2013-08-29T16:49:53+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători