În fiecare zi trebuie să facem mâncare şi câteodată nu prea mai avem idei.
Astăzi, vă propun o reţetă rară: ciorbă de cartofi cu tarhon.
Ciorba cu tarhon este specifică zonei din Ardeal.
Slănina afumată şi tarhonul dau ciorbei un gust deosebit!
Este foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Reţeta Ciorbă de cartofi cu tarhon
I. Ingrediente
– 5 cartofi;
– 3-4 fire de tarhon;
– 6 feliuţe de slănină afumată;
– 1 ou;
– 2 cepe;
– 1-2 linguri oţet;
– 1 lingură ulei;
– 1 lingură făină;
– sare;
– 2 litri apă.
II. Mod de preparare Ciorbă de cartofi cu tarhon
1. punem apa la fiert într-o oală;
2. tăiem cartofii cubuleţe;
3. tăiem slănina evantai;
4. adăugăm cartofii în oală;
5. adăugăm cepele întregi;
6. adăugăm slănina afumată;
7. lăsăm oala la fiert până sunt cartofii gata;
8. separat într-o cratiţă punem uleiul şi făina;
9. punem cratiţa pe foc şi facem rântaşul cu grijă să nu îl ardem;
10. după ce a fiert ciorba adăugăm rântaşul;
11. tăiem tarhonul mărunt;
12. batem oul bine;
13. adăugăm tarhonul în ciorbă:
14. adăugăm oţetul;
15. adăugăm oul în ploaie deasupra ciorbei;
16. gustăm ciorba de cartofi cu tarhon şi îi potrivim gustul cu sare şi oţet.
Poftă bună!
Aşa arată ciorba de cartofi cu tarhon
Ce este tarhonul
Tarhonul este o plantă perenă, răspândită de-a lungul Eurasiei și Americii de Nord.
Acesta este cultivat pentru uz culinar, dar și în scopuri medicale.
Tarhonul este un condiment ce poate fi integrat în mâncare, atât în stare proaspătă, cât şi uscat.
Beneficiile tarhonului
Tarhonul este foarte benefic deoarece:
1. ameliorează durerile articulare;
2. calmează durerea;
3. reduce inflamaţia;
4. reduce tensiunea arterială;
5. protejează organismul de atacuri de cord și infarct;
6. are efect antifungic;
7. combate infecţiile;
8. este diuretic, favorizează producerea și eliminarea urinei;
9. ajută la eliminarea toxinelor;
10. reduce stresul;
11. creşte rezistenţa la depresie;
12. este tonic digestiv natural pentru tratarea balonării, gazelor, iritațiilor la nivelul stomacului.