Ciorbă de cartofi cu tarhon

În fiecare zi trebuie să facem mâncare şi câteodată nu prea mai avem idei. Astăzi, vă propun o reţetă rară: ciorbă de cartofi cu tarhon.

Ciorba cu tarhon este specifică zonei din Ardeal, este foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă, deoarece slănina afumată şi tarhonul dau un gust deosebit!

Ingrediente

– 5 cartofi
– 2 cepe
– 2 litri apă
– 1 ou
– 1 lingură ulei
– 1 lingură făină
– 1-2 linguri oţet
– 3-4 fire de tarhon
– 6 feliuţe de slănină afumată.

Ciorbă de cartofi cu tarhon – Mod de preparare

Se pune apa la fiert, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, cepele întregi şi slănina afumată. Se lasă la fiert până sunt cartofii gata. Separat într-o cratiţă punem uleiul şi făina, o punem pe foc şi facem rântaşul cu grijă să nu îl ardem.

Ciorbă de cartofi cu tarhon

După ce a fiert ciorba adăugăm rântaşul, apoi tarhonul tăiat mărunt. Oţetul, cu oul bătut bine, se pune deasupra ciorbei în ploaie. Gustăm ciorba şi îi potrivim gustul cu sare şi oţet.


Ciorbă de cartofi cu tarhon publicat: 2017-09-12T06:51:44+00:00, actualizat: 2017-09-12T12:23:21+00:00 by Reţete începători