Cheesecake cu zmeură

Cheesecake cu zmeură este o reţetă uimitoare asezonată cu fructele verii, foarte gustoasă, ce necesită un nivel mediu în bucătărie. Cheesecake cu zmeură este una dintre acele retete de prajituri ce merită a fi preparate cu mare drag şi din toată inima, datorită gustului ei intens ce îţi dă o senzaţie fresh şi foarte plăcută din cauza zmeurei.

Ingrediente

– 300 g zmeură congelată
– 200 g biscuiţi cu cacao
– 300 ml smântână dulce
– 120 g unt topit
– 200 g cremă de brânză
– 70 g zahăr pudră
– 20 g gelatină
– 2 pliculeţe zahăr vanilat.

Cheesecake cu zmeură – Mod de preparare

Pentru început mărunţim biscuiţii cu ajutorul unui blender. Transferăm biscuiţii într-un bol, apoi punem peste ei untul topit şi răcit. Amestecăm foarte bine compoziţia după care o punem într-o tavă sau o formă de silicon, în care vom presa foarte bine amestecul de biscuiţi. Punem forma în frigider cât timp ne ocupăm de restul reţetei.

În continuare punem gelatina în 100 ml de apă rece, o amestecăm şi o lăsăm să se umfle. După ce s-a hidratat gelatina, o topim pe baie de abur şi o amestecăm până ce gelatina se dizolvă bine.

Pentru cremă folosim blenderul în care adăugăm pe rând: crema de brânză, smântâna dulce, zahărul pudră, zahărul vanilat şi zmeura congelată. Pornim aparatul până când compoziţia arată ca o cremă. Trecem apoi crema printr-o sită, pentru a scăpa de sâmburii zmeurei, şi adăugăm gelatina peste cremă, amestecând bine.

Cheesecake-cu-zmeura

La final turnăm crema de zmeură peste blatul de biscuiţi care s-a întărit deja şi mişcăm uşor tava pentru a se aşeza compoziţia. Apoi vom da prăjitura la frigider pentru 3-4 ore, sau până ce crema se întăreşte. Aspectul final îl vom da decorând frumos prăjitura cu zmeură.


Cheesecake cu zmeură publicat: 2016-07-19T12:04:35+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+02:00 by Reţete începători