Iată astăzi un chec care se face uşor şi repede, un desert ideal recomandat atunci când nu ai mult timp pentru migălit.
Nu trebuie să vă faceţi griji prea multe cu aspectul checului, de acest lucru se va ocupa cu succes cacaoa, iar nuca va fi, la fel, o umplutură deloc pretenţioasă dar foarte gustoasă! Iată şi reţeta:
Reţeta Chec cu nuci şi cacao
1. Ingrediente
– 2 ouă
– 2 pahare de zahăr
– 1 pahar de ulei
– 1 pahar de lapte
– 1 praf de copt
– 1 vârf de cuţit sare
– 4 pahare de făină
– 2 linguri de cacao
– 100 grame de nuci.
2. Chec cu nuci şi cacao – Mod de preparare
Ouăle şi zahărul se amestecă şi se bat până se obţine o spumă. Se adaugă apoi uleiul, picătură cu picătură.
Turnăm laptele într-un vas, apoi adăugăm praful de copt şi vârful de cuţit de sare. Toate acestea se amestecă bine, iar la final se toarnă peste prima compoziţie.
Adăugăm făina treptat şi amestecăm totul în mod continuu pentru e evita formarea cocoloaşelor.
Punem 3 linguri din aluatul obţinut într-o farfurie şi le amestecăm separat împreună cu cele 2 linguri de cacao.
În continuare ungem tăvile cu ulei şi le tapetăm cu făină. Adăugăm în tăvi aluatul alb, apoi turnăm amestecul cu cacao pe deasupra dându-i modelul dorit.
Nucile se vor adăuga la final, după preferinţe, întregi sau mărunţite prin presare cu o sticlă.
Tăvile se pun în cuptor şi se ţin mai întâi timp de 5 minute la foc mare, apoi încă 20-25 minute la foc mic. Poftă bună!