Ciorbă din carne de pasăre

În general iubesc ciorbele, iar fiul meu este înnebunit şi el după ele. Aşadar… nicio masă fără ciorbă!

Iată o reţetă de ciorbă din carne de pasăre, foarte simplă şi care este suficientă în cazul unui meniu pentru 4-6 persoane.


1. Ingrediente

a) 1 kg carne de pui;

b) 1 ceapă;

c) 1 păstârnac;

d) 2 rădăcini pătrunjel;

e) 2 morcovi;

f) 1/2 ţelină;

g) 4-6 fire leuştean;

h) 2-3 linguri orez;

i) 1 l zeamă de varză;

j) 2 ouă.



2. Ciorbă din carne de pasăre – Mod de preparare

1. spălăm carnea de pui;

2. punem carnea într-o oală la fiert;


3. înlăturăm spuma periodic;

4. când începe să fiarbă, lăsăm să clocotească încet cu vasul acoperit;


5. curăţăm zarzavatul;

6. îl tăiem în romburi mici;

7. adăugăm zarzavatul în ciorbă;

8. lăsăm să mai fiarbă ciorba 20 de minute;


9. spălăm orezul;

10. adăugăm orezul în ciorbă;

11. lăsăm să mai fiarbă ciorba 5-6 minute;


12. turnăm zeama de varză în clocot;

13. înlăturăm spuma;

14. după ce ciorba a fiert, stingem focul;



15. spargem ouăle într-o farfurie;

16. le batem cu puţină ciorbă caldă;

17. turnăm ouăle în oală.

Ciorba din carne de pasăre se serveşte caldă, cu pâine neagră sau cu mămăliguţă rece, lângă un ardei iute.

Poftă bună!


Ciorbă din carne de pasăre

Ciorbă din carne de pasăre




Ciorbă din carne de pasăre publicat: 2025-07-24T13:35:00+02:00, actualizat: 2025-08-12T12:38:15+02:00 by Reţete începători