În general iubesc ciorbele, iar fiul meu este înnebunit şi el după ele. Aşadar… nicio masă fără ciorbă!
Iată o reţetă de ciorbă din carne de pasăre, foarte simplă şi care este suficientă în cazul unui meniu pentru 4-6 persoane.
1. Ingrediente
a) 1 kg carne de pui;
b) 1 ceapă;
c) 1 păstârnac;
d) 2 rădăcini pătrunjel;
e) 2 morcovi;
f) 1/2 ţelină;
g) 4-6 fire leuştean;
h) 2-3 linguri orez;
i) 1 l zeamă de varză;
j) 2 ouă.
2. Ciorbă din carne de pasăre – Mod de preparare
1. spălăm carnea de pui;
2. punem carnea într-o oală la fiert;
3. înlăturăm spuma periodic;
4. când începe să fiarbă, lăsăm să clocotească încet cu vasul acoperit;
5. curăţăm zarzavatul;
6. îl tăiem în romburi mici;
7. adăugăm zarzavatul în ciorbă;
8. lăsăm să mai fiarbă ciorba 20 de minute;
9. spălăm orezul;
10. adăugăm orezul în ciorbă;
11. lăsăm să mai fiarbă ciorba 5-6 minute;
12. turnăm zeama de varză în clocot;
13. înlăturăm spuma;
14. după ce ciorba a fiert, stingem focul;
15. spargem ouăle într-o farfurie;
16. le batem cu puţină ciorbă caldă;
17. turnăm ouăle în oală.
Ciorba din carne de pasăre se serveşte caldă, cu pâine neagră sau cu mămăliguţă rece, lângă un ardei iute.
Poftă bună!