Checul cu cacao este un desert binecunoscut, ce se face repede şi se consumă la fel de repede. Iată reţeta:
1. Ingrediente
a) 1 pahar ulei;
b) 1 pahar lapte;
c) 1,5 pahare zahăr;
d) 2 ouă;
e) 1 praf de copt;
f) 4 pahare făină;
g) 2 linguri cacao.
Sfat: ingredientele le măsurăm cu acelaşi pahar.
2. Chec cu cacao – Mod de preparare
1. batem spumă zahărul şi ouăle;
2. adăugăm uleiul picătură cu picătură;
3. turnăm laptele într-un castron;
4. adăugăm praful de copt;
5. le amestecăm bine;
6. turnăm peste compoziţia anterioară;
7. adăugăm apoi treptat făina;
8. amestecăm continuu ca să nu se facă cocoloaşe;
9. punem într-o farfurie 3 linguri de aluat;
10. îl amestecăm cu praful de cacao;
11. ungem tăvile cu ulei;
12. tapetăm tăvile cu făină;
13. punem aluatul în tăvi;
14. adăugăm amestecul cu cacao pe mijlocul tăvii şi îl deformăm uşor cu o furculiţă pentru a obţine un model frumos;
15. punem tăvile în cuptor la foc mare timp de 5 minute;
16. ţinem apoi checul cu cacao la foc mic încă 20-25 minute.
Poftă bună!
Aşa arată checul cu cacao
Etichete
– Reţeta chec cu cacao.