Supă cu găluşte de griş

O supă uşoară ce nu necesită timp lung de preparare.

Ingrediente

– 4 l apă
– 2 morcovi
– 1 rădăcină pătrunjel
– 1/2 rădăcină ţelină
– 2 cepe
– sare
– Pătrunjel proaspăt

Găluşte

– 1 lingură de untură
– 1 ou
– 4 linguri de griş
– Sare

Se pune apa la fiert, se curăţă şi se spală zarzavatul. Eu întotdeauna îl pun întreg sau tăiat în două. Se pregătesc găluştele: se freacă bine o lingură de untură cu un ou, până se face o cremă. Se pune grişul câte puţin şi sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. Scoatem zarzavatul fiert din supă, în timp ce supa clocoteşte adăugăm cu o lingură găluştele încet şi avem grijă să nu se sfărâme, se dă focul mic şi se lăsă la fiert 20 minute. Când găluştele au fiert, se dă supa la o parte de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Această supă o servesc întotdeauna cu zarzavatul separat într-un castron şi rămâne la alegerea fiecăruia ce fel de zarzavat serveşte în supă. Se poate servi şi fără legume, totul depinde de gustul fiecăruia.

Supă cu găluşte de griş publicat: 2013-04-09T17:36:11+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători