Sfaturi utile pentru gospodine (2)

Sfaturi utile pentru gospodine (bucătărie):

Consumaţi alimentele călduţe, nu reci şi nu fierbinţi.

Pentru a ieşi ficatul bine, nu daţi sare pe el înainte să fie fript.

Feriţi-vă să gătiţi cu uleiuri vegetale solidificate cum ar fi margarina.

Magiunul, marmelada, peltelele se pun întotdeauna calde în borcane. Când acestea sunt din sticlă se înfăşoară cu o cârpă umedă să nu se spargă.

Untul se păstrează mai multă vreme proaspăt dacă se ţine în apă fiartă bine cu puţină sare.

Înainte să punem la prăjit peştele, carnea sau zarzavatul, acestea trebuie zvântate cu o cârpă. Numai aşa se pot rumeni frumos.

Găluştile dacă fierb tare şi pripit, rămân crude şi tari în mijloc. De aceea trebuie să le fierbem încet şi acoperit.

Dacă intensitatea căldurii nu este aceeaşi pe toată suprafaţa grătarului, atunci se va schimba locul produselor între ele pentru a se frige uniform şi în acelaşi timp.

Sfaturi-utile-gospodine

Legumele precum ciupercile şi cartofii sunt indicate a fi consumate simple, nu în combinaţii cu carne.

Aluatul pentru clătite nu se mai lipeşte de tigaie dacă adăugaţi în compoziţie puţin unt topit sau puţin ulei.

Şi tot pentru gospodine, alte sfaturi utile (casă, mobilă, îmbrăcăminte) …

Scrisul unui creion poate deveni permanent dacă aplicaţi peste el, cu o pensulă, puţin lapte. Tratate astfel, respectivele rânduri nu mai pot fi şterse cu guma.

Oţetul mai poate fi folosit şi pentru îndepărtarea calcarului de pe diferite obiecte: căni electrice, fierbătoare, filtre de la dozatoarele de apă.

Turnaţi puţină apă minerală pe petele proaspete. Lăsaţi-o puţin să-şi facă efectul, după care strângeţi-o cu ajutorul unui burete.

Hainele pe care intenţionaţi să le spălaţi la maşină îşi vor păstra culoarea dacă adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu se vor decolora şi veţi evita astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.


Sfaturi utile pentru gospodine (2) publicat: 2015-06-21T10:18:14+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:58:17+00:00 by Reţete începători