Sfaturi utile pentru gospodine (1)

Pentru gospodine (bucătărie)

Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.

Anasonul se poate folosi la mâncărurile pe bază de ciuperci şi peşte.

Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere.

Foile subţiri de aluat nu se rup atunci când le întindeţi şi îşi păstrează elasticitatea dacă adăugaţi în compoziţie o linguriţă de oţet de 9 grade. La un kilogram de făină se pun 2 linguriţe de oţet.

Pentru a obţine sufleuri pufoase coaceţi-le la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră şi nu deschideţi uşa cuptorului.

Chiftelele se pătrund mult mai bine în interior dacă înainte de a le pune la prăjit le faceţi o adâncitură cu degetul. În acest mod căldura pătrunde, iar chiftelele vor reveni la forma lor iniţială.

Dacă ouăle fierte se decojesc greu, va trebui să le crăpam şi să le ţinem câteva minute în apă rece.

Atunci când maioneza s-a tăiat vom scoate câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecăm cu puţin lapte şi o introducem în vasul iniţial. Adăugăm apoi şi câteva picături de oţet.

Sfaturi-utile-gospodine

Lămâia stoarsă va avea mai multă zeama dacă înainte de a fi tăiată se freacă cu palma mâinii pe masă sau se introduce în apă caldă.

Şi tot pentru gospodine, alte sfaturi utile (casă şi mobilă)

Tapiţeria de pluş a canapelelor şi fotoliilor se curăţă cu o soluţie de apă cu amoniac, un litru de apă şi două linguri de amoniac.

Urmele de adeziv se pot curăţa cu o cârpă îmbibată cu ulei alimentar şi se freacă uşor până se duc toate urmele de adeziv. Se clăteşte cu apă caldă şi detergent de vase.

Pentru a împedica aburirea geamurilor şi a ochelarilor în anotimpul rece stergeţi-le (până se usucă) cu una din următoarele soluţii: 100 ml de glicerină + 100 ml apă sau 100 ml alcool + 100 ml glicerină.


Sfaturi utile pentru gospodine (1) publicat: 2014-04-10T13:48:44+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători