Sfaturi pentru gospodine (Mici mai buni, Compensarea supei, Foi de aluat elastice, Ouă fierte decojite uşor, Repararea maionezei…; Curăţarea tapiseriei de pluş, Curăţarea urmelor de adeziv, Geamuri şi ochelari neaburiţi)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Pentru gospodine (bucătărie)

Mici mai buni

Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.

Anason cu…

Anasonul se poate folosi la mâncărurile pe bază de ciuperci şi peşte.

Compensarea supei

Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere.

Foi de aluat elastice

Foile subţiri de aluat nu se rup atunci când le întindeţi şi îşi păstrează elasticitatea dacă adăugaţi în compoziţie o linguriţă de oţet de 9 grade. La un kilogram de făină se pun 2 linguriţe de oţet.

Sufleuri pufoase

Pentru a obţine sufleuri pufoase coaceţi-le la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră şi nu deschideţi uşa cuptorului.

Chiftele pătrunse mai bine

Chiftelele se pătrund mult mai bine în interior dacă înainte de a le pune la prăjit le faceţi o adâncitură cu degetul. În acest mod căldura pătrunde, iar chiftelele vor reveni la forma lor iniţială.

Ouă fierte decojite uşor

Dacă ouăle fierte se decojesc greu, va trebui să le crăpam şi să le ţinem câteva minute în apă rece.

Repararea maionezei

Atunci când maioneza s-a tăiat vom scoate câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecăm cu puţin lapte şi o introducem în vasul iniţial. Adăugăm apoi şi câteva picături de oţet.

Sfaturi pentru gospodine (Mici mai buni, Compensarea supei, Foi de aluat elastice, Ouă fierte decojite uşor, Repararea maionezei...; Curăţarea tapiseriei de pluş, Curăţarea urmelor de adeziv, Geamuri şi ochelari neaburiţi)

Mai multă zeamă de lămâie

Lămâia stoarsă va avea mai multă zeamă dacă înainte de a fi tăiată se freacă cu palma mâinii pe masă sau se introduce în apă caldă.

Şi tot pentru gospodine, alte sfaturi utile (casă şi mobilă)

Curăţarea tapiseriei de pluş

Tapiţeria de pluş a canapelelor şi fotoliilor se curăţă cu o soluţie de apă cu amoniac, un litru de apă şi două linguri de amoniac.

Curăţarea urmelor de adeziv

Urmele de adeziv se pot curăţa cu o cârpă îmbibată cu ulei alimentar şi se freacă uşor până se duc toate urmele de adeziv. Se clăteşte cu apă caldă şi detergent de vase.

Geamuri şi ochelari neaburiţi

Pentru a împedica aburirea geamurilor şi a ochelarilor în anotimpul rece stergeţi-le (până se usucă) cu una din următoarele soluţii: 100 ml de glicerină + 100 ml apă sau 100 ml alcool + 100 ml glicerină.

Sfaturi pentru gospodine (Mici mai buni, Compensarea supei, Foi de aluat elastice, Ouă fierte decojite uşor, Repararea maionezei…; Curăţarea tapiseriei de pluş, Curăţarea urmelor de adeziv, Geamuri şi ochelari neaburiţi) publicat: 2020-06-13T15:48:44+02:00, actualizat: 2020-06-13T16:39:06+02:00 by Reţete începători