Sfaturi pentru gospodine (2)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Dacă ai uitat să spumezi supa, pune un albuş nebătut. El va aduna spuma şi o vei putea lua mai uşor.

La prepararea sosurilor care necesită vin, poţi folosi două linguri de zahăr dizolvate în oţet de mere.

Mazărea îşi va păstra culoarea verde dacă în apa în care o fierbi pui două linguriţe de zahăr.

Aluatul de tarte va fi mult mai fin şi mai gustos dacă adaugi în compoziţie un măr ras.

Legumele albe îşi păstrează culoarea după fiert, dacă pui în apă câteva linguriţe de lapte.

Cozonacii se păstrează excelent în săculeţi de pânză în care se pune câte un măr.

Când prepari peşte la grătar, nu-l pune direct pe grătar. Aşază-l pe un pat de felii de lămâie.

Pune în amestecul pentru găluşti şi o linguriţă de mălai. Acestea vor fi mai pufoase şi mai gustoase.

Adăugă în apa în care fierbi andivele o linguriţă de zahăr şi acestea vor scăpa de gustul amărui.

Sfaturi-utile-gospodine

Când e aproape făcută ciulamaua, pune o mână de pătrunjel tocat. Îl va da un gust deosebit.

Înlocuieşte usturoiul din compoziţia pentru chiftele, cu chimen măcinat. Vor avea un gust deosebit.

Pune usturoiul 8-10 secunde în cuptorul cu microunde. Se va decoji mai uşor.

Şniţelele vor fi crocante dacă în compoziţia de ou vei pune o linguriţă de praf de copt.

Când pui prăjitura la copt, pune sub tava de copt un vas cu apă. Aburul va împiedica uscarea brânzei.

Mâncarea nu va da în foc dacă ungi marginea cratiţei cu puţin unt.

Sosurile nu vor avea cocoloaşe dacă în făină adaugi un praf de sare.


Sfaturi pentru gospodine (2) publicat: 2015-03-25T21:05:40+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:59:12+00:00 by Reţete începători