Sfaturi pentru gospodine (1)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Smântâna din reţete se poate înlocui cu lapte şi unt (de exemplu, la 250 grame de smântână puneţi 220 ml de lapte şi 3 linguri de unt).

Tortul rămas se poate păstra în congelator într-o cutie închisă ermetic, ca să nu prindă mirosul altor alimente.

Ficatul care urmează să fie prăjit va avea un gust mai bun dacă se ţine în lapte 5-10 minute.

Compotul de prune va fi mai gustos dacă la fierbere adăugaţi câteva migdale şi 2-3 cuişoare.

Lămâile tăiate rămân proaspete 2-3 săptămâni dacă sunt aşezate cu partea feliată pe un strat de zahăr.

Hreanul ras nu îşi va schimba culoarea dacă îl stropiţi cu puţin lapte.

Sfaturi-utile-gospodine

Vinetele se coc la foc iute. La foc lent se amărăsc.

Albuşul se bate uşor spumă dacă se adăugă puţină sare.

Porumbul fiert va fi mai gustos dacă în apa în care fierbe adăugaţi o căniţă cu lapte şi o lingură de zahăr.

Glazura de ciocolată pentru tort nu va crăpa la tăiere dacă la 3 bucăţi de ciocolată se adaugă un ou întreg, totul se amestecă bine şi se întinde glazura imediat.

Înainte de a pune stafidele sau nucile în prăjituri daţi-le mai întâi prin faină, astfel se vor încorpora uniform în aluat.

Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmează să serviţi mâncarea cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a avea arsuri la stomac.

Sfaturi pentru gospodine (1) publicat: 2014-10-31T14:35:22+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:59:29+00:00 by Reţete începători