Saleuri cu brânză telemea

Nu ştiu cum să le zic desert sau aperitiv, dar ce pot să vă spun cu siguranţă este că sunt bune.

Ingredinte

– 250 gr. brânză telemea
– 250 gr. faină
– 250 gr. unt sau margarină
– 1 ou
– chimen

Untul se taie cubuleţe şi se presară peste făina cernută, apoi se frământă cu vârful degetelor. Când toată făina a fost absorbită se încorporează şi celelalte ingrediente. Se strânge aluatul sub formă de minge, se înveleşte într-un şervet umed şi se lăsă la rece să se odihnească vreo 2 ore. Se scoate de la frigider coca şi se întinde într-o foaie, se taie în formă de bastonaşe, se ung saleurile cu gălbenuşul bătut bine, apoi se presară cu chimen. Se bagă la cuptor şi se coc la foc potrivit.

Saleuri cu brânză telemea publicat: 2013-06-11T12:08:14+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători