Prajitură cu sirop de cacao

Această prăjitură am făcut-o de nenumărate ori, de fiecare dată este un succes total.

Ingrediente

Blat

– 4 ouă
– 1 şi 1/2 cană de zahăr
– 1/2 cană ulei
– 1 cană lapte
– 2 căni faină
– 1 lingură bicarbonat stins cu oţet

Sirop

– 1/2 pachet de unt
– 3 linguri cacao
– 1 cană zahăr
– 1 şi 1/2 cană de apă
– 1 sticluţă de esenţă rom

– 1 plic de nucă de cocos

Începem cu blatul, se amestecă ingredientele în ordinea în care sunt scrise. Pregătim tava în care vom face prăjitura, o ungem cu margarină şi o tapetăm cu făină, adăugăm aluatul pe care îl lăsăm la copt 25-30 minute. Foarte important, lăsăm prăjitura să se răcească. Pregătim siropul, se pune apa la fiert împreună cu zahărul, untul şi cacaoa, după ce dă în câteva clocote, se ia de pe foc siropul şi se adaugă esenţa de rom. Îl lăsăm să se răcească şi îl turnăm peste prăjitură, la final se presară nuca de cocos.

Prajitură cu sirop de cacao publicat: 2013-03-21T10:07:34+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:41+00:00 by Reţete începători