Ouă umplute

Un aperitiv care îi place fiului meu.

Ingrediente

– 10 ouă
– 1 cub de unt
– 1 lingură de muştar
– sare
– piper
– 2 lămâi

Maioneza

– 3 gălbenuşuri
– 300 ml. ulei
– 1 linguriţă de zeamă de lămâie

Se fierb ouăle, se taie oul pe lung, tăiem capetele rotunjite un pic pentru ca ele să stea în picioare ca nişte păhărele. Gălbenuşurile se trec prin sită ca să nu aibă cocoloaşe şi se amestecă cu unt, sare, piper şi lingura de muştar. Se freacă bine până devin o pastă.

Pregătim şi maioneza: punem gălbenuşurile într-un castron, cu zeamă de lămâie şi un praf de sare. Amestecăm întotdeauna cu o lingură de lemn, apoi începem să turnăm uleiul picătură cu picătură, se freacă mereu şi din când în când punem şi puţină zeamă de lămâie.

Ouă umplute 2

Pe un platou se pun maioneza şi ouăle, şi se ornează cu felii de lămâie pe marginea platoului. Eu de obicei ca să umplu oul, pun într-o pungă compoziţia şi o tai în vârf. Se pune platoul la rece.

Ouă umplute publicat: 2013-04-16T16:37:27+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători