O nouă reţetă, un felul doi uşor de făcut.
Ingrediente
– 1 varză mare
– 1 leg. mărar
– 2 linguri bulion
– 1 ceapă
– 1 bucată coastă afumată
– 1 lingură făină
– 2 linguri oţet
Se dă varza prin răzătoarea cea mai mare, sau se taie cu cuţitul. Se pune la fiert într-o cratiţă cu 2 căni de apă şi un praf de sare. Tăiem coasta bucătele şi o punem odată cu varză la fiert pentru a da gust. Separat în altă cratiţă facem un rântaş din 1 lingură de făină cu un strop de ulei, amestecăm continuu să nu se ardă. Când varza şi coasta sunt fierte adăugăm peste ele rântaşul şi mai lăsăm 5 minute să fiarbă. Se acreşte la final cu oţet.
Atenţie: Gustaţi şi puneţi oţet în funcţie de gustul fiecăruia. La final se adaugă mărar proaspăt.