Despre aperitive

Aperitivele

Este bine ştiut că înainte de masa principală se servesc diverse aperitive.

În marea majoritate a cazurilor pe lângă băuturile alcoolice servite pentru a stimula pofta de mâncare, precum ţuică, votcă, bitter, vermut, gin, şampanie etc., mai sunt servite şi diverse gustări pentru a „umple” spaţiul dintre aperitiv şi supă, sau între aperitiv şi felul principal al mesei.

Antreul

Atunci când înaintea felului de bază al meniului sunt servite gustări ceva mai consistente precum salate, chiftele, paste etc., termenul cel mai potrivit este antreu.

Aperitive-1

Cu un aranjament apetisant în farfurii şi cu puţin alcool înainte, aperitivele vor stimula pofta de mâncare încet şi sigur 🙂

Aperitive-3

Termenul aperitiv provine din cuvântul francez apéritif, care la rândul său provine din cuvântul latin aperitivus (aperire – a deschide).

Aperitive-2

Digestivele

Dacă băuturile consumate înainte de masă se numesc aperitive şi au rolul de a stimula pofta de mâncare, băuturile consumate după masă se numesc digestive şi au rolul de a înlesni digestia.

Sfatul medicului

Medicul spune să nu bem alcool în timpul mesei si nici imediat după masă, deoarece dacă alcoolul se combină cu mâncarea în stomac stagnează digestia şi poate provoca o fermentaţie severă prelungită.

Asadar, ideal este ca între masa propriuzisă şi băuturile aperitive si digestive să existe un interval de minim 30 minute.


Despre aperitive publicat: 2016-12-03T06:27:57+02:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+02:00 by Reţete începători