Gogoşi

Gogoşile, un desert care nu se demodează niciodată …

Ingrediente

– 500 gr. făină
– 1 pacheţel de drojdie
– 1 praf de sare
– 2 plicuri zahăr vanilat
– 1 lingură rom
– 1 1/2 cană de lapte
– 2 ouă
– 200 gr. zahăr farin

Pentru a face nişte gogoşi bune trebuie să cernem întotdeauna făina. Într-un castron punem făina cernută, facem o gaură în mijloc şi adăugăm ouăle. În lapte înmuiem drojdia şi o adăugăm peste ouă. Se adaugă şi restul ingredientelor şi începem frământatul, după care lăsăm aluatul la crescut cam o oră.

Gogoşi

Punem într-un ceaun ulei la încins şi adăugăm gogoşile cu o lingură mare. Avem grijă să le întoarcem periodic ca să nu se ardă. După ce le prăjim le pudrăm cu zahăr farin.

Gogoşi publicat: 2013-07-06T21:03:37+00:00, actualizat: 2016-03-22T13:55:51+00:00 by Reţete începători

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *