Gogoşi

6 iulie 2013  
Gogoşi 5/5 (100%) 4 voturi

GogoşiGogoşile, un desert care nu se demodează niciodată …

Ingrediente:

  • 500 gr. făină
  • 1 pacheţel de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură rom
  • 1 1/2 cană de lapte
  • 2 ouă
  • 200 gr. zahăr farin

Pentru a face nişte gogoşi bune trebuie să cernem întotdeauna făina. Într-un castron punem făina cernută, facem o gaură în mijloc şi adăugăm ouăle. În lapte înmuiem drojdia şi o adăugăm peste ouă. Se adaugă şi restul ingredientelor şi începem frământatul, după care lăsăm aluatul la crescut cam o oră. Punem într-un ceaun ulei la încins şi adăugăm gogoşile cu o lingură mare. Avem grijă să le întoarcem periodic ca să nu se ardă. După ce le prăjim le pudrăm cu zahăr farin.

Gogoşi

  
Categorii: Desert