Clătite

Când avem poftă de ceva foarte dulce, clătitele sunt probabil primul lucru la care ne gândim. Deşi sunt migăloase de făcut şi ne cam afumă casa la prăjire, pentru gustul deosebit chiar merită să muncim! Nu mai staţi pe gânduri, iar dacă nu aveţi reţeta de clătite la îndemână, iat-o!

Ingrediente

– 1 ceaşcă făină
– 2 ouă
– 1 pahar de lapte
– un praf de sare
– 2 linguriţe de zahăr
– 2 linguriţe de ulei
– 1 ceşcută de ulei pentru uns tigaia
– gem, dulceaţă sau finetti.

Clătite – Mod de preparare

Făina se pune într-un castron şi se face un loc în mijloc. În cavitate se adaugă ouăle, sarea, laptele şi zahărul. Se amestecă bine compoziţia cu o furculiţă până se desfac toate cocoloaşele. Se mai adaugă 2 linguriţe de ulei şi se amestecă întruna. Compoziţia trebuie să devină la final ca o smântână subţire.

Se pune o tigaie cu coadă să se înfierbânte. Când este fierbinte, cu un polonic se toarnă compoziţia în tigaie şi se roteşte tigaia să acopere toată suprafaţa. Când clătita s-a rumenit, cu un vârf de cuţit se întoarce şi se coace şi pe partea cealaltă.

Clatite

Se fac pe rând toate clătitele, punându-le într-o farfurie una peste alta. Când sunt gata toate, se umplu cu ce dorim noi: gem, dulceaţă sau finetti. Farfuria cu clătite se poate orna uşor pe deasupra şi se pot adăuga chiar mici fructe.



Clătite publicat: 2019-10-20T08:49:55+02:00, actualizat: 2020-01-12T11:52:52+02:00 by Reţete începători