Pizza cu caşcaval

Pizza cu caşcaval Realizări apetisante. Inspiră-te!

Pizza cu caşcaval este una dintre vedetele acestui tip de preparat şi se consumă adesea pentru a ne potoli pofta nebună de caşcaval topit

Nu credeţi că este momentul să facem chiar azi o pizza cum nu s-a mai văzut, cu mult caşcaval?

Iată mai jos un stimulent, câteva realizări apetisante din care să vă inspiraţi, alegeţi ingredientele dorite, apoi daţi fuga la magazin şi cumpăraţi toate cele necesare. Între timp vom afla câte ceva şi despre începuturile Pizzei.

Pizza cu caşcaval (1)

Pizza – Ştiaţi că…

Pizza nu este cert originară din Italia. Nu se știe cine a inventat această mancare delicioasă. Adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte.

Pizza cu caşcaval (2)

Variante similare au fost descoperite și în Egipt, Babilon și Imperiul Persan. Se știe că în Grecia Antică mâncau o pâine rotundă și plată, deasupra căreia puneau diferite condimente și ingrediente.

Pizza cu caşcaval (3)

În cenușa rezultată în urma eruperii catastrofale a vulcanului Vezuviu din anul 74, au descoperit dovezi care ar indica faptul că o pâine rotundă din făină ar fi fost consumată la scară mare în acea perioada în Pompei și Neapolis (o colonie greacă ce ulterior a devenit orașul Napoli).

Pizza cu caşcaval (4)

Termenul de Pizza a fost menționat pentru prima oară într-un text latin datat din anul 997, descoperit într-un orăşel italian din sud, lângă Napoli.

Pizza cu caşcaval (5)

Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios. Marginea pizzei era mai groasă decât centrul acesteia.

Pizza cu caşcaval (6)

Astfel, oamenii săraci, chiar dacă aveau mâinile murdare puteau să țină o felie de pizza în mâini și s-o mănânce, fără să murdărească partea pe care o consumau, iar la sfârșit marginea pizzei era aruncată.

Cu siguranţă astăzi, în condiţii absolut igienice, veţi prepara o pizza excelentă şi extrem de gustoasă, ce va fi consumată integral, cu tot cu marginea mai groasă. Pofta bună!



Pizza cu caşcaval publicat: 2022-05-14T13:37:17+02:00, actualizat: 2022-05-14T16:46:10+02:00 by Reţete începători