Coşuleţe de cartofi

În momentele în care vreţi să gătiţi ceva nou, gustos şi uşor puteţi încerca aceste atractive coşuleţe de cartofi. Sunt perfecte ca şi aperitive sau gustări. Partea cea mai bună este că umplutura coşuleţului poate fi aleasă în funcţie de preferinţele fiecăruia. Reţeta reprezintă un preparat versatil care negreşit vă va încânta papilele gustative.

Reţeta Coşuleţe de cartofi

Ingrediente

– 2 cartofi
– 1/2 l de ulei (pentru prăjit)
* 2 strecurători mici cu sită metalică, de aceeaşi dimensiune, cu forma rotundă.

Coşuleţe de cartofi – Mod de preparare

Curăţăm cartofii de coajă şi îi dăm prin razătoare folosind partea cu ochiuri mari.

Luăm una dintre strecurătorile metalice şi la interiorul său distribuim un strat uniform de cartofi răzuiţi, după care aşezăm sita pe un şervet de hârtie şi lăsam sucul de cartofi să fie absorbit bine. Apoi punem a doua strecurătoare peste prima şi presăm cartofii cu putere.

Introducem într-o tigaie cu ulei încins cele două strecurători cu cartofii încă aflaţi la interior. Lăsăm cartofii la prăjit până încep să se rumenească. Scoatem strecurătorile din tigaie şi le desfacem uşor. În acest moment vom obţine primul nostru coşuleţ de cartofi, numai bun pentru a fi folosit ca şi bază pentru umpluturi savuroase.

Coşuleţe de cartofi

Alegerea tipului de umplutură rămâne la alegerea fiecăruia. Vă recomandăm o salată răcoritoare cu roşii, ceapă şi brânză feta, însă nu ezitaţi să vă puneţi imaginaţia la lucru. Preparaţi cât mai multe variante şi surprindeţi-vă familia şi prietenii cu aceste delicioase coşuleţe de cartofi.



Coşuleţe de cartofi publicat: 2020-09-26T09:15:02+02:00, actualizat: 2020-09-26T10:37:39+02:00 by Reţete începători